Aurinkotorin keräimet osana Luvata Pori Oy:n kuparikattoa***

aurinkoenergia Aurinkotori Luvata aurinkolämpö
Aurinkotori ja Luvata Pori ovat kehittäneet yhdessä kuparikattoon integroidun aurinkolämpökeräimen.

Aurinkokeräinten kantava ajatus on sen integroitavuus osaksi rakennuksen kattoa. Keräintä käytetään aurinkoenergian keräämisen lisäksi vesikatteena, joten keräimen alla ei tarvita kuparikatetta. Keräin asennetaan suoraan ruoteiden päälle. Kauniisti rakennukseen sulautuva keräin on suojassa viilentävältä tuulelta ja tuiskulta. Keräimen lasikatteen saumajako on yhtenevä kuparikaton saumojen kanssa ja on sopusoinnussa kuparikaton yleisilmeen kanssa.

Kupari on aurinkokeräimen tärkein elementti hyvän lämmönsiirto-ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Luvata Nordic -kuparikatteen valitsija pysyy edelleen kuparin hyödyntämisessä valitsemalla aurinkoenergian yhdeksi energiantuotantomuodoksi.

Keräimen reunat tehdään samalla Luvata Nordic -sävyllä kuin muu katto. Myös keräimen yksityiskohdissa on käytetty kuparia sen kestävyyden ja visuaalisen ilmeen takia.

Keräin on rakenteeltaan modulaarinen ja laajojen yhtenäisten keräinalueiden liittäminen osaksi rakennusta on mahdollisia. Modulaarisuuden ansioista myös laajojen kaareutuvien keräinaluiden luominen onnistuu, jos se sopii rakennuksen muuhun arkkitehtuuriin.


Tiedosto: Luvata_Kuparikattoon_integroitu_aurinkokerain2008.pdf

http://www.solarviatorum.com